συνάντηση στη Χάλκη (Ελλάδα)

 • chalki100Καλοσώρισμα
  Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε τη συνεδρίαση την 1η μέρα στη Ρόδο, όπου όλες οι ομάδες των εταίρων παρελήφθησαν από το ξενοδοχείο και ξεκίνησε η περιήγησή τους στην παλιά πόλη της Ρόδου και του Μόντε Σμιθ στη δυτική πλευρά του νησιού της Ρόδου.
 • Τεχνικά θέματα των ραδιοφωνικών μεταδόσεων
  Πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με τεχνικούς εμπειρογνώμονες μέσω Skype, σχετικά με τα δεδομένα και τις προδιαγραφές που απαιτούνται για ένα ραδιοφωνικό Web. Ημερίδα – Χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο – Κριτήρια επιλογής των εκπαιδευομένων.
 • Παρουσίαση των τοπικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται από τους εταίρους
  Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο έχουν σκεφτεί ή έχουν προγραμματίσει τη συμμετοχή τους. Κάθε εταίρος αποδέχθηκε την πρόταση της ιταλικής ομάδας για να καθοριστεί η ισπανική ομάδα ως συντονιστής του έργου.
 • ενημέρωση της Web σελίδας
  Οι εταίροι συμφώνησαν ότι ο ελληνικός εταίρος θα δημιουργήσει μια ιστοσελίδα όπου όλες οι ομάδες μπορούν να συνδέσουν τις σελίδες τους των web radio, με σύντομες περιγραφές των σχετικών τοπικών δραστηριοτήτων. Ο ελληνικός εταίρος παρουσίασε μια πλατφόρμα Moodle για να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Παρουσιάστηκε ο τρόπος δημιουργίας του περιεχομένου των εργαλείων του Διαδικτύου.
 • Περιεχόμενο συνεντεύξεων
  Οι τρεις πρώτες συνεντεύξεις θα περιέχουν:
 1. Ένα θέμα για την κοινωνική – σχέση μεταξύ των νέων και των ηλικιωμένων
 2. Ένα θέμα για το ρόλο των γυναικών στην κοινωνία και την επίτευξη της ισότητας των ευκαιριών και του κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικό τους ρόλου
 3. Ένα θέμα για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φυλής, φύλου, θρησκείας, ηλικίας και κοινωνικών συνθηκών
 • Η ολοκλήρωση του έργου
  Οι συμμετέχοντες θα είναι έτοιμοι για το πώς να κάνουν ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα, όπως εγγραφή και εκπομπές.
  Ετοιμασία ενός ή δύο ζευγαριών από νέο/ ηλικιωμένο άτομο, σχετικά με το θέμα που συζητείται στη συνέντευξη / συζήτηση.
  Καταγραφή της συνέντευξης / συζήτησης που θα πρέπει να καθοδηγείται από έναν έμπειρο επόπτη, αν είναι δυνατόν
  Συμφωνία σε ένα χρονοδιάγραμμα όπου οι συντονιστές δύο ή περισσοτέρων χωρών μπορούν να συνδεθούν μέσω skype (προαιρετικό).
  Η συνέντευξη / συζήτηση και η καταγραφή θα γίνει την 5η κάθε μήνα και κάθε εταίρος θα πρέπει να ανεβάσει στην ιστοσελίδα μια περίληψη της κάθε συνέντευξης, μέχρι την 15η του ίδιου μήνα. Συνδέσεις και συζητήσεις μεταξύ των moderators είναι προαιρετική.
  Ιταλία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία μπορούν να κάνουν τη σύνδεση μέσω skype η οποία είναι πιο δυναμική και διαδραστική, διαπολιτισμική και διεθνής, ακόμη και αν η ποιότητα δεν είναι πολύ υψηλή.
  Για την Πολωνία και τη Σλοβενία, όπου η ποιότητα είναι μία προτεραιότητα, σε κάθε συνέντευξη θα καταγράφεται και θα μεταδίδεται αργότερα, εντός της ίδιας προθεσμίας.
 • Πολιτιστικές δραστηριότητες

– Περιήγηση στην παλιά πόλη της Ρόδου, το Μόντε Σμιθ στη δυτική πλευρά του νησιού της Ρόδου και το λόφο Φιλερήμου της Ρόδου.
– Επισκέψεις στο λιμάνι και το χωριό της Χάλκης και στην παραλία για κολύμπι.
– Επισκέψεις στο παλιό εγκαταλειμμένο χωριό και το κάστρο της Χάλκης.
– Παράσταση χορού από μία τοπική παραδοσιακή ομάδα σπουδαστών χορού

 • Αξιολόγηση της συνάντησης
  -Ερωτηματολόγια ανατροφοδότησης.
  – Συμπεράσματα.
  – Συζητήσεις για τη σημασία και την αποτελεσματικότητα του έργου αυτού.
  -Πιστοποιητικά συμμετοχής.

 

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.