εισαγωγικό – Act for Share

Active Citizenship (ACT for SHARE via Web Radio)

(I.K.Y κωδικός: 2013-1-IT2-GRU06-51812 5)

askforshareΕίναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων (Lifelong Learning – Grundtvig program) το οποίο ελέγχει το Ι.Κ.Υ. και στο οποίο συμμετέχουν φορείς από έξι διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ALGABA DE RONDA-Ισπανία, TENDA D’ELIA Gener@ion APS–Ιταλία, GLOTTA NOVA, CENTER FOR NEW KNOWLEDGE–Σλοβενία, WISE OWLS EMPLOYMENT AGENCY LTD-Ηνωμένο Βασίλειο, STOWARZYSZENIE APERTO-Πολωνία, EDUCATIONAL ACTIVITIES SOCIETY (EDRASE)-Ελλάδα

Το πρόγραμμα προβλέπει και διακρατικές κινητικότητες των μελών των συμμετεχόντων φορέων, στις άλλες χώρες των εταίρων, ώστε να γίνονται ανταλλαγές των καλών πρακτικών και βελτιώσεις των στόχων του προγράμματος σε όλη του τη διάρκεια.

Ήδη η πρώτη συνάντηση στην οποία και σχεδιάστηκε στις λεπτομέρειές του το όλο πρόγραμμα, έγινε τον περασμένο Οκτώβριο στη Χάλκη της Δωδεκανήσου και συμμετείχαν 15 εκπρόσωποι από τις παραπάνω χώρες. Από την Ελλάδα, φορέας υλοποίησης είναι η Εταιρία Δράσεων Επιμόρφωσης (Ε.ΔΡΑΣ.Ε) με έδρα την Χάλκη και το πρόγραμμα συντονίζει ο εκπαιδευτικός κ. Βαγγέλης Ηλιάδης.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ νέων και ηλικιωμένων του κάθε τόπου (του κάθε εταίρου),  διαμέσου συνεντεύξεων οι οποίες καταγράφονται και δημοσιοποιούνται σε WEB radio της περιοχής του. Για τις συνεντεύξεις της Χάλκης το υλικό θα αναρτάται στον Web Radio σταθμό Παλμός της Ρόδου, τον οποίο και ευχαριστούμε για την ευγενική προσφορά του διαδικτυακού του χώρου, όπως και τον κ. Κώστα Σαμιωτάκη για τη συνεργασία του.

Οι συνεντεύξεις αυτές θα αφορούν 13 διαφορετικά θέματα (ένα σε κάθε συνέντευξη) ενώ παράλληλα το πρόγραμμα προβλέπει ανταλλαγή των συμπερασμάτων των συνεντεύξεων για κάθε θέμα, μεταξύ όλων των Ευρωπαίων  εταίρων, ώστε να προκύψουν τα κοινά σημεία, οι διαφορές και οι ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου, στο παρελθόν και σήμερα. Μία συνέντευξη θα πραγματοποιείται περίπου κάθε μήνα και θα αναρτάται στο site του σταθμού.

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.