συμμετοχή στη διοργάνωση σεμιναρίου

Συμμετοχή της ΕΔΡΑΣΕ στην οργάνωση σεμιναρίου

sfragidaΓια τέταρτη  συνεχή χρονιά η ΕΔΡΑΣΕ, σε  συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου θα συνδιοργανώσει εξ’ αποστάσεως σεμινάριο, με θέμα την χρήση των τΠΕ στην εκπαιδευτική πρακτική. Στην οργάνωση συμμετέχουν επιπλέον ο Σχολικός  Σύμβουλος  Πληροφορικής Κυκλάδων,  η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων,  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Κυκλάδων, η Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση (http://www.e-diktyo.eu), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
Στο σεμινάριο συμμετέχουν  εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης από όλα τα νησιά του Ν. Αιγαίου, οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει με επιτυχία το πρώτο μέρος του σεμιναρίου. Οι συμμετέχοντες έχουν χωριστεί σε ομάδες των 20 περίπου ατόμων, με βάση κυρίως την ειδικότητα τους και το νησί τους. Κάθε ομάδα συνιστά μια εικονική, e-τάξη, μέσα στο πλαίσιο της οποίας οι επιμορφούμενοι θα συνεργάζονται μεταξύ τους, με τον επιμορφωτή αλλά και τα μέλη των υπολοίπων ομάδων προκειμένου να ολοκληρώσουν ομαδικές δραστηριότητες. Η επικοινωνία θα πραγματοποιείται  με τη χρήση σύγχρονων και ασύγχρονων συνεργατικών εργαλείων.
Οι επιμορφούμενοι θα γνωρίσουν εργαλεία τα οποία «τρέχουν» στο Διαδίκτυο και την παιδαγωγική αξιοποίηση τους στην τάξη. Επίσης θα γνωρίσουν  κάποιες επιπλέον δυνατότητες προγραμμάτων που μάθανε πέρυσι.

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.