Συμμετοχή της ΕΔΡΑΣΕ σε νέο πρόγραμμα Erasmus+

Ξεκίνησε τον Ιανουάριο ένα νέο διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η Ε.ΔΡΑΣ.Ε.

“TWiNS – Together Working for Inclusione At School”

Ανήκει στη Δράση ΚΑ3, είναι εγκεκριμένο από την Ε.Ε και τον συντονισμό έχει Ιταλικός φορέας εκπαίδευσης (Cooperativa Beniamino SCS ONLUS – Campo nell’Elba), ενώ συμμετέχουν ως εταίροι του προγράμματος, εκτός απ’ την ΕΔΡΑΣΕ, 3 εκπαιδευτικοί φορείς από Ιταλία, δύο από Πορτογαλία, από Αγγλία και Ρουμανία.

Ως θεματική, αφορά τις δυσκολίες, τον αποκλεισμό και τα προβλήματα ένταξης των μαθητών από οικογένειες προσφύγων που φοιτούν στο σχολείο. Φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο των εμπλεκόμενων φορέων (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, τοπική κοινωνία) από περισσότερα του ενός σχολεία, στην περιφέρεια της Δωδεκανήσου.

Ρόλος του έργου είναι η υποστήριξη της επιλογής πολλών σχολείων στην Ευρώπη να υιοθετήσουν μια διαπολιτισμική ματιά, όχι μόνο σχετικά με την ενσωμάτωση μαθητών μεταναστών, ούτε για την υιοθέτηση αντισταθμιστικών στρατηγικών για εκπαιδευτικές ειδικές ανάγκες. Βασικός στόχος είναι η παραδοχή της διαφορετικότητας ως παράδειγμα για να ανοίξει όλη η σχολική κοινότητα σε ποικίλες διαφορές.

Τι πρόκειται να κάνουμε
• Εργασία για την έννοια της ένταξης
• Καθορισμός των τοπικών αναγκών ανά σχολική κοινότητα
• Δημιουργία τοπικού δικτύου με οικογένειες και εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα
• Εργασία με οικογένειες και δασκάλους αλλά και στην τάξη για τους στόχους που έχουν επιλεγεί
• Αξιοποίηση των στοιχείων και των στρατηγικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Με τα παραπάνω, θα αξιοποιήσουμε τους μακροπρόθεσμους στόχους του σχεδίου TWINS, παράλληλα με τα πακέτα εργασίας που αποτελούν ένα σύνολο ενεργειών για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.