σκοπός

purposeΗ εταιρεία σκοπό έχει:

Την προώθηση και διάδοση των Θετικών επιστημών, των ευρύτερων Ανθρωπιστικών επιστημών και του Πολιτισμού στην επιστημονική κοινότητα, στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και γενικότερα στην κοινωνία, δια μέσου δραστηριοτήτων όπως η εκπαίδευση ενηλίκων, η επιμόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση εκπαιδευτικών, η συνεργασία με Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης, κλπ. Επίσης, η διοργάνωση εκδηλώσεων και κάθε μορφής εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων οι οποίες συντελούν στην επιμόρφωση των μελών της.

Για την επίτευξη των ως άνω σκοπών η εταιρεία θα μπορεί να ενεργεί όλες τις προσήκουσες πράξεις, όπως (ενδεικτικά αλλά όχι αποκλειστικά αναφέρουμε): 

1. Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού όπως ολοκληρωμένα Διδακτικά πακέτα ή επιμέρους CD, DVD, Βιβλία, Εγχειρίδια πειραμάτων, Φυλλάδια εργασιών και ασκήσεων κλπ
2. Διοργάνωση Τοπικών, Εθνικών και Διεθνών Σεμιναρίων και θεματικών ομιλιών, ημερίδων και συνεδρίων, με εισηγητές από Ελλάδα και εξωτερικό.
3. Διοργάνωση σεμιναρίων επιμόρφωσης εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και επιμορφωτών, αλλά και του λοιπού προσωπικού των εκπαιδευτικών φορέων, σε εργαστηριακές τεχνικές, εργαστηριακές ασκήσεις και ερευνητικές μεθόδους σε θέματα που αφορούν τις επιστήμες.
4. Επιμόρφωση προσωπικού πάνω στις εφαρμογές ερευνητικών αποτελεσμάτων σε ότι αφορά τα γνωστικά αντικείμενα των Βιοεπιστημών και των Θετικών επιστημών.
5. Διοργάνωση σεμιναρίων ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων όπως τα: Lifelong Learning Programs.
6. Συμβολή στη διάδοση και την εκλαΐκευση της γνώσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
7. Προαγωγή της διεπιστημονικής αντιμετώπισης των θεμάτων.
8. Συμμετοχή σε συμπράξεις εταίρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Lifelong Learning Programs σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ενηλίκων, τις Βιοεπιστήμες, τις Θετικές και τις Ανθρωπιστικές επιστήμες.
9. Συνεργασία με άλλους φορείς εκπαίδευσης (Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, Οργανισμούς, Ενώσεις, Ιδρύματα κλπ) σε θέματα που αφορούν τις Βιοεπιστήμες, τις Θετικές και τις Ανθρωπιστικές επιστήμες.
10. Ανταλλαγές ενηλίκων επιμορφωτών και επιμορφούμενων στο πλαίσιο Εθνικών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών συμπράξεων.
11. Στα πλαίσια της προώθησης της επιστημονικής σκέψης, η Εταιρία μπορεί να αναλαμβάνει υποστηρικτικό και συμβουλευτικό ρόλο σε όποιον φορέα δημόσιο ή ιδιωτικό τον ζητήσει καθώς και να συμμετέχει  σε διαδικασίες Πιστοποίηση Ποιότητας.
12. Προώθηση και  ενδυνάμωση της παρουσίας των Βιοεπιστημών και Θετικών Επιστημών στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία, η Εταιρία θα αναλαμβάνει την εκπόνηση μελετών και ερευνών, είτε με δική της πρωτοβουλία, είτε μετά από ανάθεση από τους αρμόδιους φορείς.
13. Διατήρηση  ιστοσελίδας και χρήση  οποιοδήποτε άλλου μέσου παραγωγής, επεξεργασίας και διάδοσης της γνώσης, όπως είναι για παράδειγμα η τηλεκπαίδευση.
14. Προώθηση διάδοσης των δραστηριοτήτων της εταιρείας μέσω της έκδοσης και διανομής έντυπων ή/και ηλεκτρονικών περιοδικών και άλλων μέσων, όπως φυλλάδια, πρακτικά συνεδρίων σε έντυπη ή/και ηλεκτρονική μορφή, κλπ
15. Υλοποίηση προγράμματος έρευνας, δράσης και πληροφόρησης γύρω από την εκπαίδευση, σε συνεργασία με άλλους φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό
16. Οργάνωση εκδηλώσεων για την προβολή εκπαιδευτικών και πολιτιστικών θεμάτων (διαλέξεων, ομιλιών, επιμορφωτικών σεμιναρίων, Ημερίδων κλπ)
17. Οργάνωση τακτικών επιστημονικών συναντήσεων, λειτουργώντας ως ένα σύγχρονο επιστημονικό καφενείο.

 Όλες οι παραπάνω δράσεις μπορούν να υλοποιηθούν είτε δια ζώσης είτε από απόσταση.

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.