σεμινάριο με θέμα ” ριζοσπαστικοποίηση της Νεολαίας”

Σεμινάριο με θέμα ” ριζοσπαστικοποίηση της Νεολαίας”

29/04 – 07/05 Μπάνσκο, Βουλγαρία

Η ριζοσπαστικοποίηση της νεολαίας» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας. Συμμετειχαν  36 ατομα από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Ισπανία. Εκπαιδευόμενοι νέοι, μαθητευόμενοι, ενήλικες,  εθελοντές,  εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες στον τομέα της εκπαίδευσης και  κατάρτισης, ενεπλάκησαν σε δραστηριότητες που τους παρείχαν  τις δεξιότητες στους παρακάτω τομείς:

  • ένταξη των νέων στην κοινωνια, και κοινωνική συνοχή
  • διαπολιτισμικός διάλογος
  • ενσωμάτωση και διαχείριση των συγκρούσεων, ως εργαλεία για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης των νέων ·
  • αύξηση των γνώσεών τους σχετικά με τις βαθύτερες αιτίες της ριζοσπαστικοποίησης της νεολαίας.
  • ενδυνάμωση των συμμετεχόντων ώστε να μπορούν να λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές, χρησιμοποιώντας αυτές τις δεξιοτητες στην καθημερινή τους εργασία, ενισχύοντας έτσι τους συνομηλίκους τους και τους νέους που συνεργάζονται και διευκολύνοντας τη συνεργασία μεταξύ των οργανώσεων των νέων και των τοπικών φορέων σε αυτό το ζήτημα.

Η Α.Αναγνωστάκη, συμμετείχε στο σεμινάριο εκ μέρους του ΕΔΡΑΣΕ, παρουσίασε και προώθησε τον οργανισμό και τις δραστηριότητές του, δημιούργησε επαφές με οργανισμούς με κοινά ενδιαφέροντα και συνετέλεσε στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.