Σεμινάριο με θέμα: «Οδηγός Επιβίωσης για Ψηφιακούς Μετανάστες»

Η Εταιρία Δράσεων Επιμόρφωσης (ΕΔΡΑΣΕ, https://www.edrase.gr), σε συνεργασία με την Training 2000 (It), το Univ. of Porto (Pt), τον European Foundation for Quality in Blended Learning (At), την «Οικό-πολις» και την EDUCOMMART οργανώνουν εξ’ αποστάσεως διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα

«Οδηγός Επιβίωσης για Ψηφιακούς Μετανάστες»

Το εκπαιδευτικό υλικό αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια του προγράμματος Erasmus+/”Digital Immigrants Survival Kit”, (DISK, 2019-1-PT01-KA204-060898) και σκοπό έχει να βοηθήσει στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των ενηλίκων.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και θα διεξαχθεί εξ’ ολοκλήρου από απόσταση – ασύγχρονα, με την χρήση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle.

Η διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι 8 εβδομάδες.

Εκπαιδευτικά αντικείμενα – Απαιτήσεις

Τα λογισμικά που θα χρησιμοποιήσετε θα είναι κυρίως Web 2.0 εφαρμογές, που τρέχουν κατευθείαν από το διαδίκτυο (χωρίς να χρειάζονται εγκατάσταση), αλλά και ελεύθερα και ανοικτά λογισμικά, που θα τα «κατεβάζετε» από το διαδίκτυο δωρεάν. Θα χρειαστείτε μια γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο και φυσικά πρόσβαση σε υπολογιστή από προσωπικό σας χώρο. Όσον αφορά τις γνώσεις, αρκεί να γνωρίζετε τα βασικά στη χρήση του υπολογιστή, επεξεργαστή κειμένου, πλοήγηση στο διαδίκτυο, email. Για ό,τι άλλο χρειαστεί θα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες και βοήθεια από τον επιμορφωτή της e-τάξης σας.

Θα πρέπει επίσης να διαβάσετε στο υλικό της 1ης εβδομάδας τον “Οδηγό επιμορφούμενου”

Περιγραφή του σεμιναρίου – Τρόπος λειτουργίας

  • Γενικά

Οι συμμετέχοντες δημιουργούν μια εικονική, e-τάξη, μέσα στο πλαίσιο της οποίας οι επιμορφούμενοι θα συνεργάζονται μεταξύ τους και με τον επιμορφωτή. Η επικοινωνία θα πραγματοποιείται με τη χρήση σύγχρονων και ασύγχρονων συνεργατικών εργαλείων.

  • Διαδικασία

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου από απόσταση. Κάθε εβδομάδα (την Δευτέρα) θα “ξεκλειδώνει” το εκπαιδευτικό υλικό της εβδομάδας, καθώς και κάποιες δραστηριότητες – ασκήσεις, τις οποίες οι επιμορφούμενοι θα καλούνται να υλοποιήσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά.  Οι επιμορφωτές θα πρέπει να ελέγξουν τις εργασίες και να επανατροφοδοτήσουν τους επιμορφούμενους. Το εκπαιδευτικό υλικό ξεκινάει στις 7/2/2022. Οι 2 προηγούμενες εβδομάδες είναι μια εισαγωγή στο σεμινάριο και περιέχουν οδηγίες γι αυτό.

Σε περίπτωση λανθασμένης υποβολής ο επιμορφούμενος υποβάλλει εκ νέου απάντηση στην δραστηριότητα. 

Τα ερωτήματα και οι απορίες που πιθανόν θα προκύψουν θα πρέπει να αναφέρονται στα forum του δικτυακού τόπου, έτσι ώστε να μπορούν όλοι να τα βλέπουν και να απαντούν όταν γνωρίζουν.

Σύγχρονες τηλεδιασκέψεις

Θα κάνουμε 2 τηλεδιασκέψεις. Μια τηλεδιάσκεψη γνωριμίας μεταξύ μας και μια στο μέσο του σεμιναρίου, όπου θα συζητήσουμε πιθανά προβλήματα που θα υπάρχουν. Οι τηλεδιασκέψεις είναι προαιρετικές. Οι τηλεδιασκέψεις προτείνουμε για φέτος να υλοποιηθούν με την πλατφόρμα meet.google.com ή οποία διατίθεται δωρεάν. 

Βεβαίωση παρακολούθησης

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δίνεται βεβαίωση συμμετοχής σε όσους επιμορφούμενους έχουν υλοποιήσει και έχουν υποβάλει επιτυχώς τουλάχιστον το 70% των ανατιθέμενων δραστηριοτήτων. Στην βεβαίωση ΔΕΝ θα αναγράφεται το ποσοστό ολοκλήρωσης.

Έναρξη επιμόρφωσης

Η επιμόρφωση θα ξεκινήσει την Δευτέρα 07 Φεβρουαρίου 2022

Η πρώτη εβδομάδα είναι εβδομάδα εξοικείωσης στην οποία θα πρέπει:

  • Να συνδεθείτε
  • Να βρείτε το μάθημά σας
  • Να εξοικειωθείτε με το περιβάλλον
  • Να λύσετε τυχόν προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε
  • Να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο γνωριμίας που είναι και η πρώτη σας δραστηριότητα

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.