Πρόγραμμα Κατάρτισης: “Ομιλία Χωρίς Μίσος: Μέθοδοι & Τεχνικές για την καταπολέμηση της Ομιλίας του Μίσους”

Πρόγραμμα Κατάρτισης: “Ομιλία Χωρίς Μίσος: Μέθοδοι & Τεχνικές για την καταπολέμηση της Ομιλίας του Μίσους”

Erasmus+/KA1  Κινητικότητα των Ατόμων που Δραστηριοποιούνται στον Τομέα της Νεολαίας

Το εκπαιδευτικό μάθημα «Ομιλία χωρίς μίσος: Μέθοδοι και τεχνικές καταπολέμησης της ομιλίας του μίσους» έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τους ακόλουθους στόχους:

α) Να αναπτυχθούν οι ικανότητες των συμμετεχόντων στον τομέα του κοινωνικού αποκλεισμού, των διακρίσεων και της ομιλίας μίσους. Επίσης, οι συμμετέχοντες  να αναπτύξουν τις θεωρητικές τους γνώσεις σχετικά με τις βασικές έννοιες, τις ρίζες του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων, τις μορφές και τις συνέπειες του μίσους και να ενθαρρυνθεί η ανταλλαγή διδαγμάτων .

β) Να αυξηθούν τις ικανότητες των συμμετεχόντων στην αποτελεσματική  καταπολέμηση τον κοινωνικό αποκλεισμού, τις διακρίσεις και την ομιλία μίσους στις χώρες τους και να συμβάλουν στη δημιουργία κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς, εφαρμόζοντας δραστηριότητες που απευθύνονται στους νέους, συμπεριλαμβανομένων των νέων με λιγότερες ευκαιρίες.

γ) Να αυξηθούν οι δυνατότητες των συμμετεχόντων να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα εργαλεία των μέσων ενημέρωσης στη διαδικασία καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού, των διακρίσεων και της ομιλίας του μίσους και να αυξήσουν τις δεξιότητες γραμματισμού στα μέσα ενημέρωσης μεταξύ των νέων.

δ) Ενίσχυση των ικανοτήτων των συμμετεχόντων για τη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών καταπολέμησης του μίσους στις κοινότητές τους και συμβολή στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων.

ε) Αύξηση  των ικανοτήτων  των συμμετεχόντων (ομαδική εργασία, ηγεσία, επικοινωνία, διαχείριση συγκρούσεων) μέσω της συμμετοχής σε διάφορες μη επίσημες δραστηριότητες σε διαπολιτισμικά περιβάλλοντα.

στ) Ενίσχυση της γνώσης  των συμμετεχόντων σχετικά με το Πρόγραμμα Erasmus +, ιδιαίτερα η Βασική Δράση 1, και να δοθεί στους συμμετέχοντες η ευκαιρία να προβληματιστούν και να εργαστούν για την ανάπτυξη νέων ιδεών σχεδίων.

Βασικές δραστηριότητες:

Δραστηριότητα 1: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα (ημέρες δραστηριότητας 15.05 – 24.05.2019), φάση ηλεκτρονικής μάθησης (20.2 – 20.4.2019), Στρούγκα, Βόρεια Μακεδονία

Δραστηριότητα 2: Σεμινάριο (ημέρες δραστηριότητας 21.08 – 27.08.2019), συνεχιζόμενες δραστηριότητες προβολής, προετοιμασία για δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν. Μπράγκα, Πορτογαλία

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.