Συμμετοχή στον Διαγωνισμό φωτογραφίας CICERO

Συμμετοχή στον Διαγωνισμό φωτογραφίας CICERO

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας CICERO είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που υλοποιεί η Εταιρία Δράσεων Επιμόρφωσης (www.edrase.gr), με την υποστήριξη του συνεπιδοτούμενου προγράμματος Erasmus+ CICERO («Ενισχύοντας τις ψηφιακές ικανότητες μέσω της φωτογραφίας»), με στόχο τη φωτογράφηση δημόσιων χώρων.

Για πρώτη φορά, ο διαγωνισμός φωτογραφίας θα έχει σαν σύνθημα «Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά». Το θέμα καλύπτει κτίρια, φυσικές και αρχαιολογικές τοποθεσίες, μουσεία, μνημεία, έργα τέχνης, ιστορικές πόλεις, καθώς και πρακτικές και παραδόσεις ευρωπαίων πολιτών.

Οι καλύτερες φωτογραφίες θα επιλεγούν και θα βραβευτούν από μία διεθνή επιτροπή κριτών. Επιπρόσθετα, θα αποδοθεί βραβείο κοινού, σύμφωνα με τον αριθμό αναρτημένων «Μου αρέσει» (like). Μετά το διαγωνισμό, οι φωτογραφίες θα εκτεθούν σε μια εικονική γκαλερί, στα πλαίσια του προγράμματος CICERO «Πολιτιστική κληρονομιά – Βάση δεδομένων».

Πληροφορίες συμμετοχής

Θέματα

«Κτίρια, φυσικές – αρχαιολογικές τοποθεσίες, Μουσεία, Μνημεία, Έργα τέχνης, Ιστορικές πόλεις, καθώς και Πρακτικές και Παραδόσεις ευρωπαίων πολιτών» (Ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά).

Χρονικό πλαίσιο δράσης

Από 1η Ιουνίου μέχρι 31 Αυγούστου 2021

Προθεσμία υποβολής

31 Αυγούστου 2021, ώρα 24:00 CET, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.project-cicero.eu/contest/

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Κριτήρια επιλογής

Όλοι οι ενθουσιώδεις οπαδοί της φωτογραφίας δικαιούνται να συμμετέχουν!

Απαραίτητη προϋπόθεση ο φωτογράφος να είναι 18 ετών και άνω.

Εξαιρούνται της συμμετοχής τα μέλη της κριτικής επιτροπής ή οι εργαζόμενοι της ομάδας του προγράμματος CICERO, καθώς και τα άμεσα μέλη των οικογενειών τους.

Φωτογράφος και αποστολέας πρέπει να είναι το ίδιο πρόσωπο.

Μορφή και Τεχνική

Μπορούν να υποβληθούν φωτογραφίες αυθεντικές, μη δημοσιευμένες και να μην έχουν παρουσιαστεί σε άλλους διαγωνισμούς, ιστοσελίδες ή οποιοδήποτε άλλο διαδικτυακό ή έντυπο μέσο.

Η φωτογραφία δεν πρέπει να περιέχει κανένα πλαίσιο, διακοσμητικό στοιχείο ή διαφήμιση και να συμμορφώνεται με τους εθνικούς νόμους και περιορισμούς της χώρας που έχει φωτογραφηθεί, καθώς και της χώρας του συμμετέχοντα. Το αρχείο της φωτογραφίας  πρέπει να σωθεί σε λειτουργία RGB, σε μορφή JPG/JPEG και θα πρέπει να έχει το λιγότερο 2400 pixels στο μήκος της σελίδας και το περισσότερο  3480 pixels στο μήκος της φωτογραφίας.

Οι συμμετέχοντες είναι πλήρως υπεύθυνοι για την κυριότητα των φωτογραφιών τους, δεν υπάρχουν δικαιώματα προς τρίτους, καθώς ούτε και απαιτήσεις πάνω στο υλικό που θα υποβληθεί για τον διαγωνισμό.

Επισήμανση των υποβληθέντων αρχείων

Επώνυμο-Τίτλος φωτογραφίας.jpg

Π.χ. Musterfrau_Streetportrait_Vienna.jpg

Συγκατάθεση

Συμμετέχοντας στο διαγωνισμό και υποβάλλοντας φακέλους φωτογραφιών, κάθε συμμετέχων συμφωνεί ότι οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα CICERO homepage/blog και στην σελίδα του Facebook CICERO.  Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν πληροφοριακό υλικό στα πλαίσια του προγράμματος CICERO. Ο οργανισμός δεν είναι υπεύθυνος για τυχόν λάθη ανάρτησης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ούτε για οποιοδήποτε ηλεκτρονικό σφάλμα.

Βραβεία

Τα βραβεία θα απονεμηθούν από την επιτροπή. Θα υπάρχει και το βραβείο κοινού, βάσει των «Μου αρέσει» (Like) στη Βάση Δεδομένων CICERO.

Πρώτο βραβείο

 • Samsung Galaxy Tab A7 T505, 32GB, Silver, LTE
 • Βιβλία «Photography: The Definitive Visual History» & «Extraordinary Everyday Photography»

Δεύτερο βραβείο

 • Samsung Galaxy Tab A7 T505, 32GB, Silver, LTE
 • Βιβλία «Magnum Contact Sheets» & «Extraordinary Everyday Photography»

Τρίτο βραβείο

 • Samsung Galaxy Tab A7 T505, 32GB, Silver, LTE

Βιβλίο «Extraordinary Everyday Photography»

Βραβείο Κοινού

 •  Samsung Galaxy Tab A7 T505, 32GB, Silver, LTE

 Το πόρισμα της επιτροπής θα εκδοθεί στα μέσα του Σεπτεμβρίου του 2021 και θα κοινοποιηθεί απ’ ευθείας από τον οργανισμό στους νικητές. Κατά τον ίδιο τρόπο, το πρόγραμμα CICERO θα κοινοποιήσει τη πληροφορία στα ΜΜΕ, στην ιστοσελίδα του και μέσω καναλιών που θεωρεί αξιόπιστα. Τα έργα που δε θα βραβευτούν, θα παραμείνουν στη Βάση δεδομένων CICERO, σαν πληροφοριακό υλικό.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτεί την πλήρη αποδοχή κάθε όρου και της τελικής απόφασης της επιτροπής.

Η Επιτροπή

Η επιτροπή αποτελείται από έμπειρους στον τομέα των οπτικοακουστικών, φωτογράφους, επικοινωνιολόγους και αντιπροσώπους του CICERO, οι οποίοι με βάση κριτήρια δημιουργικότητας και τεχνικής ποιότητας θα επιλέξουν τις φωτογραφίες που θα βραβευτούν. Οι αποφάσεις της Επιτροπής είναι τελικές.

Μέλη της Επιτροπής:

 • Love Ekenberg, Photographer, Professor in Computer and System Sciences at Stockholm University (Sweden)
 • Harald Makl, Artist, Photographer, Lecturer in History of Arts at the University of applied studies in Baden (Austria)
 • Alejandro López, professor of photography, graduated in fine arts, speaker at conferences on art and doctoral student in the field of image and arts (Spain).
 • Nikos  Apostolopoulos,  Assistant Professor, University of West Attica, Dept of Photography and Audiovisual Arts. (Greece)
 • Helder Campos, (Portugal).

Είμαστε σε αναμονή της ενεργούς συμμετοχής σας και των έργων που θα υποβάλλετε!

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.