Ανταλλαγή νέων: ” Ενεργά και υγιεινά”

Η Ε.ΔΡΑΣ.Ε.  είναι εταίρος μαζί με την  Środowiskowo Lekarskie Wodne Ochotnicze Pogotowie Ratunkowe w Radomiu σε ένα έργο KA105 με τίτλο ” Ενεργά και υγιεινά” (2019-2-PL01-KA105-066213). Είναι μια ανταλλαγή νέων που θα πραγματοποιηθεί στο Poronin της Πολωνίας από τις 8 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Το κύριο θέμα του έργου είναι η υγιεινή διατροφή, η ύπαρξη υγιεινού τρόπου ζωής, η εξάσκηση σε τακτικές ασκήσεις, η εξάσκηση  χειμερινών σπορ, η αποφυγή παχυσαρκίας κ.λπ. Μια ομάδα εφήβων (10 ατόμων) ηλικίας 13-20 ετών και δύο συνοδοί  ηλικίας 18+ από τη Χάλκη, θα συνεργαστούν με την πολωνική νεολαία. Έτσι,  16 νέοι  από την Πολωνία και  2 συνοδοί  θα εκπληρώσουν  τη κοινή τους επιθυμία – συνάντηση για την προώθηση ενός ενεργού και υγιεινού τρόπου ζωής σε υπαίθριους και αθλητικούς χώρους.

Αυτή η δραστηριότητα απορρέει από τις ανάγκες δύο ομάδων νέων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, παχυσαρκίας, καθιστικού τρόπου ζωής, έλλειψης σωματικής δραστηριότητας και πρόσβασης σε διάφορες μορφές αθλητισμού λόγω γεωγραφικών εμποδίων και δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην περιοχή, στην οικογένεια. Οι νέοι θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σχετικά με την ευαισθητοποίηση στον τομέα της υγείας, να μάθουν για τα οφέλη των υπαίθριων δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα το χειμώνα, όταν μειώνεται η δραστηριότητα των εφήβων. Οι συμμετέχοντες από την Ελλάδα θέλουν  να γνωρίσουν τα οφέλη των χειμερινών σπορ, όπως το σκι, το πατινάζ στον πάγο, το οποίο είναι δύσκολο γι’ αυτούς λόγω της γεωγραφικής τους θέσης. Η ανάπτυξη των νέων εξαρτάται από την ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν από κοινού τους τρόπους εφαρμογής των κατάλληλων δραστηριοτήτων πρόληψης της υγείας για τη βελτίωση των διατροφικών τους  συνηθειών και την ανάπτυξη ενεργού  και αθλητικού τρόπου ζωής. Οι νέοι συμφώνησαν ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κοινής συνάντησης στην Πολωνία, θα αυξήσουν την συνειδητοποίηση τους για τη σημασία του αθλητισμού, της υγιεινής διατροφής και της οικολογικής ευαισθητοποίησης.

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.