Μεταξύ των αθλημάτων και της διατροφής είναι η υγεία

“Μεταξύ των αθλημάτων και της διατροφής είναι η υγεία» είναι ένα Erasmus+ KA1 Ανταλλαγές Νέων πρόγραμμα. Ο οργανισμός Melente-Pivas & Fiii από τη Ρουμανία, το Λύκειο Tsar Simeon Veliki από τη Βουλγαρία, η Εταιρεία Εκπαιδευτικών Δράσεων Εδρασε από την Ελλάδα, ο οργανισμός the Young Initiative Education, Youth and Sport Club από την Τουρκία και το Λύκειο Liceo E. Majorana από την Ιταλία με σύνολο 35 νέους μεταξύ 16-30 ετών  πήραν μέρος στο πρόγραμμα που έγινε στο Μπουστένι της Ρουμανίας 21-28 Νοεμβρίου 2016.

Η ανάγκη υλοποίησης του προγράμματος δημιουργήθηκε από την σκέψη ότι οι νέοι καθηλωμένοι από τη τεχνολογία και εθισμένοι στο «γρήγορο φαγητό» δε φροντίζουν για την κίνηση και την υγιεινή διατροφή τους. Έτσι, οι κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι να προωθηθεί ένας υγιεινός τρόπος ζωής βασισμένος στην κατάλληλη άσκηση και διατροφή.

Για την πραγματοποίηση αυτών των στόχων, κατά τη διάρκεια των 7 ημερών, οι νέοι συμμετείχαν σε εξωτερικού χώρου δράσεις και άντλησαν πληροφορίες σχετικές  με διατροφικές συνήθειες. Μερικές από τις μεθόδους εργασίας που χρησιμοποιήθηκαν ήταν η παρουσίαση, ανοικτή συζήτηση, ομαδική εργασία.

Όλες αυτές οι μέθοδοι βασίστηκαν σε εργαλεία μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης που ενισχύουν την ενεργή συμμετοχή των συμμετεχόντων νέων. Ανέπτυξαν τις δεξιότητες της ομαδικής εργασίας και βελτίωσαν τις γνώσεις τους σε θέματα σχετικά με ένα πιο ενεργό τρόπο ζωής. Ανέλαβαν την υποχρέωση να κάνουν διάχυση των πληροφοριών που έλαβαν, να συμμετέχουν σε σχετικά εργαστήρια, να αναπτύξουν δεξιότητες ομαδικών εργασιών και να συνεισφέρουν στην πληροφόρηση για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.